BBH Book

КАКВО ПРАВИ БУТИКОВИТЕ ХОТЕЛИ ПО-СПЕЦИАЛНИ?

Бутиковите хотели са едни от най-добрите места за отсядане при пътуване. Те предлагат уютна атмосфера с добри удобства и високо ниво на обслужване, на разумни цени. Въпреки, че няма конкретни указания за това кои хотели могат да бъдат наречени “бутикови”, те имат разграничителни характеристики, по които лесно може да ги разпознаете. Това, което отличава този твид хотели от останалите, са съвкупност от фактори като: разположение, размер на хотела, арт дизайн, обслужване, внимание към детайлите и храната.

Най-общо казано, бутиковите хотели са малки, стилни, фокусирани върху дизайна и с добра локация, било то в центъра на града или в добър квартал. Основните характеристики, които ги отличават от станалите видове хотели са:

  • По-малък размер. Обикновено този вид хотели разполагат с 10 до 150 стаи максимум.
  • Уникален интериор с фокус върху дизайна на стаите и общите площи. Бутиковите хотели се стремят да създадат уникален интериор с по-уютна атмосфера, с което да се разграничат от останалите хотели.
  • Персонализирани услуги – тъй като повечето бутикови хотели са по-малки, те имат възможност да предоставят по-персонализирано обслужване на своите гости.
  • Добро разположение – например в центъра на града, близо до културни забележителности и важни обществени сгради или в добри и лесно достъпни жилищни райони на града.
  • Добра кухня – ресторантите и баровете в бутиковите хотели се характеризират с уютна атмосфера и модерен дизайн, а предлаганите храна и напитки са много добри.

Този тип хотели обръщат голямо внимание на детайлите в дизайна и обслужването, с цел да се откроят от останалите видове хотели. Най-често те се стремят да създадат съвременна, елегантна и стилна атмосфера като престоя в тях е на разумни цени.

Най-често стаите в този тип хотели са индивидуално декорирани и имат собствен характер. В сравнение с традиционните хотели, които обслужват широката общественост, бутиковите хотели обикновено се фокусират върху туристи, които се интересуват от модерни и стилни неща.

Едни от най-добрите бутикови хотели в света, някога са били частни пансиони, които по-късно са превърнати в малки бутикови хотели, съчетаващи много индивидуалност, чар и комфорт. Пример за такива хотели са:

– “Colona Castle Hotel”, който е разположен в близост до Кейптаун и предлага 8 просторни стаи в южноафрикански стил. От хотела има красива гледка към морето и планината Тейбъл.

– Хотел “Heidelberg Suites”, намиращ се в близост до град Хайделберг в Германия. Бутиковият хотел е заобиколен от лозя и разполага с 25 апартамента с прекрасна гледка към замъка Хайделберг и река Некар.

  • Хотел “Manor” е разположен на 20 минути от град Аделаида в Австралия. Разполага само със седем луксозни стаи, всяка от които има самостоятелн специален вход. Бутиковият хотел “Manor”, впечатлява с това, че изглежда като малък средновековен замък.

Бутиковите хотели се открояват от останалите хотели със своя стил, качество на обслужване и разположение. Те предлагат на своите гости всички необходими условия за един уникален престой на приемлива цена.

Call Now Button