BBH Book

Най-луксозните хотели в света

Луксозните хотели са много повече от място за нощувка. Благодарение на  зашеметяващата си архитектура, невероятен интериор, изискана кухня и петзвездно обслужване те превръщат престоя на своите гости в едно незабравимо изживяване.

Ето кои са едни от най-луксозни хотели в света: 

1.“Мардан Палас” в Анталия

“Мардан Палас” се счита за най-скъпият и луксозен хотел разположен на красивото средиземноморско крайбрежие на югозападна Турция. Хотелът е построен през 2009 година и струва около 1,4 млрд. долара. На откриването на хотела специално са пристигнали звезди като Марая Кери, Шарън Стоун, Ричард Гиър, Парис Хилтън, Том Джоунс и др.

“Мардан Палас” има 543 стаи и вили, 16 ресторанта, 32 бара, като общата площ на комплексa е 180 000 кв. м. Хотелът разполага с най-големият СПА център в Европа и един от най-големите басейни в Европа. “Мардан Палас” впечатлява и със собствен плаж с площ от 10 000 квадратни метра.

Интериорът е пищен и бляскав и е създаден от световно известни дизайнери. Използвани са повече от 500 000 кристала, 23 000 квадратни метра първокласен италиански мрамор и 2500 тона позлата.

2. Хотел “Бурдж Ал Араб” в Дубай

Хотел “Бурдж Ал Араб” е луксозен 7-звезден хотел в Обединени арабски емирства. Хотелът е четвъртият най-висок хотел в света. Сградата е с изящна форма на платно и е построена върху изкуствен остров на 280 м. от брега на Персийския залив, чрез който е свързана с тесен мост.

Хотелът многократно e гласуван като най-луксозният хотел в света. Сградата не разполага със стаи, а само с апартаменти, които са 202 на брой. Площта на апартаментите варира от 170 кв. м. до 780 кв. м., като всички са на две нива. Колкото по-нависоко се намират апартаментите, толкова по-луксозни са те. Всеки апартамент разполага с иконом, който има грижата да задоволи всички капризи на гостите на луксозния хотел.

Освен със забележителна архитектура,  “Бурдж Ал Араб” се отличава  и   с възхитителен и пищен интериор – златни орнаменти по стените, панорамни асансьори даващи възможност на гостите на хотела да се насладят на гледката, която се отваря от височина, уникален подводен ресторант, са само част от атракциите на хотела.

“Бурдж Ал Араб” има и два инфити басейна, луксозен спа център, ресторанти от световна класа, частен плаж, както и площадка за хеликоптери, разположена на върха на хотела.

3.“Атлантис Парадайс” в Бахамите

Това е един от най-зашеметяващите хотели в Карибите и най-големият развлекателен хотелски комплекс в света. Курортът предлага повече от 2300 стаи и апартаменти.

Най-голямата атракция в хотела е великолепеният воден парк. “Атлантис Парадайс” разполага също и с 11 плувни басейна, голф игрище с 18 дупки, 21 ресторанта, фитнес зала, тенис кортове, СПА център и дори студио за пилатес и йога.

4. “Емирейтс Палас” в Абу Даби

“Емирейтс Палас”S е разположен на брега на Арабския залив, на самостоятелна плажна ивица, дълга 1,3 км. От хотела се открива панорамна гледка към крайбрежния път.

В арабски стил, интериорът на хотела е декориран със сребърни, златни и стъклени мозайки. Стаите са луксозни и елегантни и са обзаведени с най-новите технологии. Всички гости на хотела могат да се възползват от услугите на личен сервитьор, който е на разположение 24 часа в денонощието.

“Емирейтс Палас” има 14 интернационални заведения за хранене, така че гостите могат да се насладят, както на средиземноморски специалитети, така и на традиционна ливанска кухня.

Хотелът разполага с 2 големи басейна и СПА център, предлагащ пълна гама от процедури за тяло, както и фитнес център и отделен детски кът.

5. Хотел “Плаза” в Ню Йорк

Хотел “Плаза” отваря врати през 1907 г., като построяването му е струвало 12,5 милиона долара. “Плаза” е единственият американски хотел, който е от национално значение и е обявен за историческа забележителност. Сградата е на 20 етажа и е разположена на стратегическо местоположение в сърцето на Ню Йорк. Хотелът е в непосредствена близост до стадиони, паркове, ресторанти и кафенета.

“Плаза” предлага на своите гости удобства като ракетбол корт, библиотека, голф игрище, както и фитнес център и джогинг писта.

В хотела са заснети общо 25 филма, сред които и “Север-северозапад” и „Сам вкъщи-2“.

Call Now Button