BBH Book

МИНЕРАЛНАТА ВОДА И НЕЙНИТЕ ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО

Горещите минерални извори в България са над 700 и са разпръснати по цялата и територия. Страната ни се нарежда на второ място в Европа по минерални извори, след Исландия. Това я прави популярна туристическа дестинация, както за българи, така и за чужденци.

Какво представлява минералната вода?

Минералната вода извира от минерални извори с различна дълбочина. Тя съдържа разтворени минерални соли, микроелементи и някои биологично активни компоменти (бактерии, протисти, гъби и други), които в минимални количества оказват много добро влиятние върху човешкия организъм. Минералните извори се различават по своя химичен и физически състав. Понякога минералната вода може да бъде естествено газирана, поради съдържащите се в нея газове.

Минералните води са подходящи за облекчаване и превенция на редица заболявания. Те са широко използвани за рехабилитация и санаториално лечение. Минералната вода може да бъде използвана за пиене, инхалации и бани.

Какво лекува минералната вода?

Минералната вода оказва благоприятно влияние, както на физическото, така и на психическото здраве. Още от древността, тя е била използвана за лечение на различни заболявания – кожни, дихателни, сърдечни, гинекологични, ревматични, както и за психически травми и разтройства.

 Влиятние върху кожата – потапянето на тялото в минерална вода успокоява различни кожни раздразнения и наранявания. Това се дължи на съдържащите се в нея есенциални елементи, които не се срещат в достатъчни количества в обикновената питейна вода. Минералната вода е най-добрият начин за оптимална хидратация на кожата. Тя почиства и спомага за по-бързото регенериране и подмладяване на кожата.

 Влияние върху стави, кости и мускули – помага при мускулни и ставни болки и схващания. Плуването натоварва ставите минимално и натоварва равномерно всички мускулни групи.

 Тонизира и отпуска организма – плуването или стоенето в басейн с топла минерална вода е чудесен начин за отмора и освобождаване от стреса.

 Детоксикация – минералната вода помага на тялото да се пречисти от токсини и укрепва имунната система.

Популярни градове в България със СПА хотели.

В България има много градове, които са известни със своите лечебни минерални извори, сред тях са Велинград, Хисаря, Старозагорски минерални бани, Девин, Сливенски минерални бани, Сандански и др.

Съчетанието между климат, въздух и минерална вода в СПА курортите, могат да повлиаят положително на хронични заболявания, както и на по-тежки заболявания. Именно за това, курортите с минерални извори са посещавани целогодишно, както от българи, така и от чужденци.

Ползите от потапянето в минерала вода са многобройни и ако страдате от някое от гореспоменатите заболявания, то определено ще бъде добра идея да посетите СПА хотел с минерална вода. Ако редовно посещавате СПА хотели с минерална вода това ще ви помогне да ограничите различни алергични реакции и симптоми, а също така и да забавите процеса на стареене на кожата ви. Температурата на минералната вода в СПА хотелите често е между 37°C – 42°C, а това помага за облекчаване на болките в мускулите и ставите. СПА процедурите ще ви помогнат да се справите с болките и дискомфорта в областтаа на гръбначния стълб и кръста.

Старозагорски минерални Бани

Ако изберете да посетите Старозагорските минерални бани за своята почивка, бихте могли да отседнете в “Бест Бутик Хотел” –  четиризвезден бутиков хотел, разположен само на 15 километра от Старозагорските минерални бани. Хотелът е разположен в центъра на град Стара Загора и лесно достъпен от всички входове на града. Хотелът разполага с ресторант, предлагащ вкусни и разнообразни сезони ястия, лоби, релакс зона, която включва сауна, ледена стая, шоково ведро, кът за почивка, фитнес и масажно студио. Хотелът съчетава едновременно отлична локация, уникално обзавеждане, многобройни удобства и отлично обслужване.

Отсядайки в “Бест Бутик Хотел”, вие ще имате възможност да съчетаете разглеждането на  забележителностите на Стара Загора с посещение на топли и студени басейни с минерална вода и СПА процедути, които предлагат Старозагорските Бани.

Call Now Button